Dezvoltatorii imobiliari reduc preţurile cu zeci de mii de euro doar ca să vândă locuinţe

Data publicării:
imobiliare 190613
Diana şi Alexandru au doar 18 ani, dar se gândesc deja să-şi întemeieze un cămin. La fel ca majoritatea tinerilor, recunosc că vor căuta o locuinţă la un preţ cât mai convenabil. "Orice reducere, discount este binevenit în zilele de azi", spune Alexandru Gherebeneş. "Pe viitor când vom întemeia o familie ne vom gândi la o reducere ceea ce ne-a ar ajuta să cumpărăm şi altceva pe lângă apartament", completează Diana Popa. 
Cei doi tineri pot profita de oferta unui dezvoltator imobiliar din Oradea, care le oferă locuinţe la preţ redus celor care s-au căsătorit sau vor intemeia o familie în acest an. 
"Noi şi sălile de nunţi ne-am gândit să le oferim vauchere de 1000 de euro tinerilor care le pot folosi la achiziţionarea unui apartament", explică Denisa Cătană, reprezentantul de vânzări al unui dezvoltator imobiliar din Oradea
Oferta se alătură reducerilor mari făcute de vânzători.
"Scăderile cele mai drastice de preţ le-am observat la apartamente de 4 camere, care erau 60 de mii de euro iar azi se vând la 40 de mii", spune Doina Boldiş, directorul de vânzări a unei agenţii imobiliare.
In plus, în cazul clienţilor dispuşi să plătească pe loc, reducerile aplicate la preţul afişat ating chiar şi 7 mii de euro. Economiştii au o explicaţie pentru sumele din ce în ce mai scăzute cerute de vânzători. 
"Avem de-a face cu proiecte imobiliare care încep să se profesionalizeze, care sunt dispuse să câştige mai puţin dar să facă o rotaţie mai mare a numărului de imobile de vânzare", susţine Dacian Palladi, consultant în afaceri.
Dezvoltatorii imobiliari sunt convinşi că piaţa imobiliară se va dezgheţa prin aceste reduceri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri