Din 1 martie, ministerul Sănătăţii va declanşa un control la toate spitalele din ţară

Data publicării:
spitale 280114

Controlul Ministerului Sănătăţii vizează şi stocurile de medicamente şi materiale sanitare. În spitalele din Oradea se munceşte intens în fiecare zi la partea de curăţenie după investiţiile făcute pe cea mai mare parte din secţii. Angajaţii spală holurile şi saloanele de mai multe ori pe zi, astfel încât să se evite infecţiile spitaliceşti.

Dr. Lucia Daina, managerul Spitalului Judeţean din Oradea: "Din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare spitalul îndeplineşte aceste condiţii, avem medicamente, avem materiale sanitare în stocuri optime."

Dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Municipal din Oradea: "Nici o reclamaţie din cele puţine care au fost la nivelul spitalului nu au fost referitoare la starea de curăţenie a spitalului sau condiţiile hoteliere sau condiţiile operatorii sau din saloanele spitalului."

"Mi se pare mai curat faţă de anul trecut, când a fost soţia cu cancer şi a murit. Acolo a fost dezastru", spune un pacient. 

Chiar şi aşa, în ultimii doi ani au fost raportate peste 500 de infecţii contactate în spital.

Dr. Daniela Rahotă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor: "În 2012 au fost raportate 274 de cazuri iar în 2013 anul trecut 235 de cazuri de infecţii nozocomiale. Per total, asta ar însemna 0,1% infecţii nozocomiale în Bihor."

Controlul ministerului Sănătăţii se va încheia la sfârşitul lunii mai după care vor fi publicate şi rezultatele.

reporter: Florina Fofiu
operator: Rezmuves Robert

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri