Sari la conținut

Din celulă, la muzeu. 12 deţinuţi din Baia Mare au petrecut o zi cu familiile, în libertate

Marin Sabău a fost condamnat pentru omor şi a ispăşit deja trei ani din pedeapsă. Acasă îl aşteaptă soţia şi fetiţa, prea mică să înţeleagă unde este tatăl ei. Îl vizitează în fiecare săptămână, dar astăzi s-au jucat ore în şir împreună şi au vizitat trei muzee din Baia Mare. Nu s-a dezlipit o clipă de tatăl ei.

"Este o zi foarte specială pentru că ne putem întâlni cu familia, să ne strângem copiii în braţe, ne deconectăm."

"Fetiţa noastră se apropie mai mult de el şi nu îl uită; asta face foarte mult să putem merge la vizită tot timpul", spune soţia lui Marin Sabău.

"Este o ocazie pentru copii ca să-şi întâlnească părinţii şi să aibă loc această întâlnire într-un cadru mult mai relaxat, în care pur şi simplu pot să se bucure de o zi cu tata", consideră Ioan Salaci, voluntar al Asociaţiei Bărbaţilor Creştini din Timişoara.

În proiectul "O zi cu tata" au fost incluşi 12 deţinuţi de la Penitenciarul din Baia Mare încarceraţi în regim deschis sau semideschis. "Au fost selectaţi datorită faptului că nu au fost sancţionaţi disciplinar, deci au un comportament şi o atitudine corespunzătoare. Au mai fost şi alţi doritori, dar nu s-au încadrat cerinţelor proiectului", a precizat Ciprian Matei, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Baia Mare.

După ce au încheiat vizita la muzee, deţinuţii au luat masa împreună cu familiile lor la o biserică din Baia Mare.

Redactor: Florina Fofiu
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboș

Pe aceeași temă