Diplomat egiptean, discuţie despre comerț și interesele naționale la Universitatea din Oradea

Data publicării:
diplomat egiptean

Două milioane de tone de grâu românesc au luat drumul Egiptului anul trecut. În același interval, oamenii de afaceri din țara faraonilor au investit în România mai bine de 120 de milioane de euro. Sunt legături economice al căror mecanism a fost explicat în detaliu de un diplomat egiptean la Universitatea din Oradea.

Discuțiile dintre studenții orădeni și Abdel Rahman Raouf nu au fost deloc protocolare. Într-o atmosferă relaxată, diplomatul de la Ambasada Egiptului din București le-a dezvăluit tinerilor din experienţa acumulată în țările în care a fost trimis de-a lungul anilor.

Așa au aflat studenții că diplomaţia înseamnă mai mult respectarea bunelor maniere, iar relaţiile comerciale dintre două ţări sunt posibile doar dacă se folosesc uneltele potrivite.

"Când vine vorba de diplomaţia economică, trebuie să fiţi oneşti, să apăraţi interesele propriei ţări. Acest lucru este important, chiar dacă voi nu sunteţi complet convinşi care sunt acestea. Trebuie să fiţi în slujba ţării voastre", le-a transmis studenţilor Abdel Rahman A. Raouf, diplomat al Ambasadei Egiptului.

"Cu siguranţă pentru studenţi este o adevărată oportunitate să poată asculta de la o persoană avizată tot felul de informaţii legate de diplomaţie şi de relaţiile economice dintre Egipt şi România", a constatat Oana Meşter, studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Diplomatul egiptean a promis că va mai răspunde şi altor astfel de invitaţii: "Există multe oportunităţi care pot fi valorificate la nivel de schimburi comerciale, investiţii şi cooperare tehnologică. Cred că tinerii sunt viitorul oricărei societăţi, dacă ei sunt îndrumaţi în direcţia bună şi li se indică drumul spre viitor."

"Experienţa dumnealui în domeniul afacerilor internaţionale este foarte vastă. Consider că studenţii ar avea de câştigat enorm prin faptul că îl pot asculta", a declarat Ciprian Bernea, organizatorul conferinţei.

În prezent, România este unul dintre cei mai mari exportatori de grâu în Egipt: numai anul trecut au fost vândute peste două milioane de tone. În schimb, țara africană a investit la noi peste 120 de milioane de euro.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri