Sari la conținut

Direcţia de Protecţie a Copilului Bihor, reclamată la Poliţie. CJ Bihor cere demisia directorului instituţiei

Situaţie bizară la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bihor. O minoră aflată în grija unei fundaţii din judeţ a plecat în vara aceasta în Statele Unite, însoţită de doi asistenţi sociali, şi nu s-a mai întors.

Fapta a fost reclamată la Poliţie de conducerea Consiliului Judeţean Bihor, în subordinea căreia se află DGASPC Bihor, iar poliţiştii au început o anchetă în acest caz.

Conform unei sentinţe judecătoreşti, tutorele legal al minorei este şeful CJ Bihor, care nu ar fi fost informat cu privire la această călătorie şi nici nu ar fi semnat un act în acest sens. Într-un comunicat, Consiliul Judeţean Bihor îi cere demisia directorul DGASPC, Călin Puia, în cazul în care se confirmă faptul că a aprobat ieşirea din ţară a minorei fără acordul tutorelui legal.

Contactat telefonic, Puia a declarat că va verifica situaţia şi că nu crede că ieşirea din ţară a minorei s-a făcut în mod ilegal, având în vedere minuţiozitatea cu care Ambasada Statelor Unite la Bucureşti verifică documentele la depunerea cererii pentru viză.

În plus, şeful DGASPC Bihor crede că în spatele acestei acţiuni se ascund interese politice.

Redactor: Bogdan Băcilă

Pe aceeași temă