Sari la conținut

Directorul Casei de Pensii Bihor, reţinut de DNA Oradea

foto: www.ebihoreanul.ro

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014-2015, directorul Casei de Pensii Bihor ar fi primit de la patru medici din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor sume cuprinse între 300 și 700 de euro - în total 8.400 de euro, dar și pizza și whisky - despre care procurorii spun că Leontin Țîrle știa că provin din comiterea unor fapte penale.

"Concret, aceste foloase au fost primite de către denunțători în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile lor de serviciu, respectiv: emiterea unor decizii medicale asupra capacității de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori prelungirea concediului medical peste 90 de zile", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii anticorupţie au date că între 18 mai şi 11 iunie 2015, Leontin Ţîrle ar fi primit peste 5400 de lei de la un alt medic ca să nu aplice la timp, în cadrul instituţiei pe care o conducea, deciziile luate de conducerea Casei Naționale de Pensii.

„Acest lucru i-a permis denunțătorului să avizeze cazurile noi pentru încadrarea în grad de invaliditate, în condițiile în care încadrarea în grade de invaliditate trebuia să se facă la nivelul fiecărui cabinet medical, de către medicii specialiști. În această manieră, denunțătorului i s-a creat posibilitatea de a obține sume de bani într-un cuantum mai ridicat și mai multe foloase materiale, sumele de bani primite de acesta în legătură cu avizarea cazurilor noi fiind mai mari decât cele primite în situația revizuirilor", susţin procurorii DNA Oradea.

În toate aceste cazuri, medicii ar fi fost cei care acum l-au denunţat pe Ţîrle.

Vineri, 10 iunie, directorul Casei de Pensii Bihor urmează să fie prezentat Tribunalului cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Editor web: Adrian Laboş