Sari la conținut

Distracţie de 1 iunie. De ziua lor, copiii din Oradea au intrat gratuit la Zoo şi au asistat la piese de teatru şi spectacole

Pe o scenă amenajată chiar în centrul oraşului, trupa Arcadia a Teatrului "Regina Maria" le-a prezentat copiilor piesa "Capra cu trei iezi". Cei mici au fost entuziasmaţi şi i-au aplaudat îndelung pe artişti.

Din centru, distracţia s-a mutat la grădina zoologică, unde cei mici au avut acces gratuit. Însoţiţi de părinţi, sute de copii au mers să vadă Îndeaproape animalele.

"- Ce animal îţi place cel mai mult?
- Toate.
- Mie îmi place mai mult iepuraşul pentru că sunt drăguţi, au blăniţă frumoasă."

"Copiilor, de ziua lor, cea mai mare surpriză este vizitarea grădinii zoologice şi părinţii ţin la această tradiţie şi vin în număr foarte mare", a observat Tibor Bimbo Szuhai, administratorul Grădiniii Zoologice din Oradea.

Acţiuni de 1 Iunie au avut loc şi în parcarea unui magazin din oraş. Peste 100 de elevi de la Şcoala Gimnazială "Dacia" au organizat un spectacol de muzică şi dans.

"Şcoala noastră a pregătit un program cu muzică, dansuri populare, dans de societate, cântece populare, poezii închinate celei mai frumoase perioade a vieţii noastre, copilăria", a precizat Diana Simina, consilier educativ la şcoala "Dacia".

Tot de Ziua Copiilor, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care dublează alocaţiile de stat pentru cei mici, de la 42 de lei la 84 de lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă