Sari la conținut

Distracție în Băile Felix, în a doua zi de Paște. Mii de turiști au petrecut în stațiune

Deschis în toamna anului trecut, singurul hotel de 5 stele din Băile Felix nu a mai avut niciun loc liber de Paște. Pachetul de două persoane, care a inclus micul dejun, cină, terapie spa și acces la aquapark a costat 1700 de lei pentru trei zile.

"Zece bazine interioare, patru exterioare, saună, masaj, împachetări cu ciocolată și mâncare tradițională. Sunt motivele care i-au convins pe mulți români care locuiesc în vestul țării să renunțe în acest an la ștrandurile din Ungaria și să vină aici, în stațiunea Băile Felix", a relatat Claudiu Mihuț, reporter Digi24 Oradea.

Este și cazul Zoiei Bota, o timișoreancă venită în stațiune împreună cu familia. A căutat pe internet încă din luna februarie, dar a găsit cu greu cazare. În cele din urmă a optat pentru un sejur de 5 zile.

"Ne-a căzut bine și prețul și calitatea. Avem un bebeluș cu noi, s-a distrat de minune, mai ales că aici sunt și animatoare pentru cei mici."

Impresionați au fost și turiștii veniți din Maramureș, Constanța sau București. Aproape zece mii de persoane au petrecut de Paște în stațiunea bihoreană.

"E bine că în Felix a apărut o asemea investiție, pentru România este un pas bun."

"Am venit să mai tratăm reumatismul că așa e la vârsta mea."

O variantă mai ieftină este ștrandul mare din stațiune, unde intrarea costă 25 de lei. Organizatorii au pregătit un program de slăbit bazat pe gimnastică în apa termală.

"Avem colaborare cu o firmă de aqua zumba, cu firme care se ocupă de ansamblurile folclorice. Avem foarte mulți turiști care vin și din Ungaria și aleg apa termală pentru proprietățile ei benefice", susţine Constantin Oprinoiu, managerul unui ștrand din Băile Felix.

Vârful de sezon va fi atins în luna iulie atunci când în stațiune vor fi peste 40.000 de turiști.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi