DN76, alte amânări. Autoritățile estimează că termenele pentru lucrări nu vor fi respectate

Data publicării:
DN76

sursă foto: Facebook DN76

În ritm de melc - aceasta este viteza, daca poate fi numită așa, cu care circulă mașinile pe drumul național 76, înainte cu doar câțiva kilometri de municipiul Beiuș. Zona cu greu poate fi numita șosea: e plină de gropi, porțiuni neasfaltate și denivelări.

"Dezastru, dezastru, cea mai mare umilință pe care trebuie să o îndure oamenii din zona asta."

"Să le fie rușine la toți, să le fie rușine nu am ce zice."

"Pentru a nu-și distruge mașinile șoferii trebuie să circule cu viteză redusă și cu foarte multă atenție de fiecare dată când traversează un podeț sau un pod, pentru că acestea sunt cu cel puțin 10 centimetri mai înalte decât nivelul asfaltului", a observat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

"Fac naveta, Beiuș-Oradea, pentru că lucrez în Oradea, dar drumul mă omoară: tot la 3 luni sunt în service cu mașina", spune un şofer.

Deși sperau ca măcar în acest an drumul sa fie reabilitat și pe aceasta porțiune, șoferii mai au de așteptat. Deși aveau ca termen luna noiembrie pentru a închide lucrarile între Vârfurile și Ștei, respectiv între Ștei și Beiuș, constructorii sunt în pericol sa-l depașeasca.

"- De la Pocola la Vârfurile, unde e un constructor, din punctul meu de vedere este clar că nu e mobilizat, nu lucrează.
- Este trecut un termen de finalizare noiembrie 2016
- Da, e termenul lor din contract. După cum se mișcă nu cred că va fi finalizat", a precizat Eugen Cecan, director DRDP Cluj.

"În acest moment, solicit antreprenorilor și tuturor factorilor implicați să depășească animozitățile existente și să conlucreze pentru finalizarea proiectului. N-aș vrea să ajungem la măsuri extreme precum rezilierea contractelor, relicitarea lor și din nou amânarea finalizării, dar, dacă va fi cazul, fără ezitare o vom face", a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNANDR, într-un comunicat al CNADNR.

În ceea ce privește tronsonul dintre Oradea și Beiuș, unde trebuia așternută mixtură asfaltică, CNADNR nu poate estima data la care s-ar putea realiza această ultimă etapă.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri