Doi bihoreni, răniţi în incendii de vegetaţie uscată. Victimele au fost transportate cu elicopterul SMURD la spital

Data actualizării: Data publicării:
victima incendiu- poza arhiva
foto: ISU Crişana

Un septuagenar şi un adolescent de 15 ani din Bihor au suferit răni grave, după ce au încercat să dea foc vegetaţiei uscate. S-a întâmplat joi, în cadrul a două incidente separate. De fiecare dată a fost nevoie de intervenţia elicopterului SMURD care i-a transportat pe răniţi la spital.

victima incendiu- poza arhiva
foto: ISU Crişana

Primul incident a avut loc la Mierlău, unde un localnic a căzut în grămada de resturi vegetale uscate strânse de pe un teren. Septuagenarul a suferit arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corpului.

„Pentru salvarea victimei, la fața locului a fost mobilizat echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat îngrijirile medicale care se impuneau, transportându-l ulterior la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, de unde a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la București”, a relatat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Câteva ore mai târziu, un alt apel primit la 112 anunţa rănirea unei persoane în localitatea Sacalasău.

„Victima, în acest caz un băiat în vârstă de 15 ani, încercând să aprindă, utilizând benzină, resturile vegetale adunate în urma curățării grădinii; a suferit arsuri la nivelul feței, antebrațelor și al pieptului”, a precizat maiorul Roşca.

Adolescentul a fost transportat de un echipaj al Ambulanţei până în localitatea Derna, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat cu elicopterul la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Oradea.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri