Sari la conținut

Doi fraţi, abandonaţi în parcarea spitalului din Baia Mare

Copiii se aflau într-un cărucior când au fost găsiţi de un angajat al firmei de securitate, care a alertat medicul de gardă.
Micuții au fost examinați medical şi internați pe secția de Pediatrie, unde vor rămâne până îşi vor reveni complet. La gâtul unuia dintre copii medicii au găsit un bilet în care erau scrise toate datele de identificare ale celor doi, dar și ale mamei. Originară din Sălaj, aceasta îi ruga pe doctori să aibă grijă de cei mici.

Dr. Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean Baia Mare: "Fetița are o stare de subfebrilitate, deci ar fi necesitat internarea, iar băiețelul din cauza stării precare de igienă și subnutriție a fost internat în compartimentul de recuperare pediatrică. Copiii au fost lăsați de mamă în grija tatălui, ea spunând că pleacă pentru câteva zile, neanunțând unde pleacă tatăl a încercat să îl hrănească pe cel mic neavând posibilitatea să îi procure lapte, i-a dat supă, copilul refuzând să mănânce."

Ancheta autorităţilor a stabilit că băieţelul şi fetiţa au fost abandonaţi de concubinul mamei, în grija cărora se aflau. Cel mai probabil copiii vor ajunge în grija unui asistent maternal. 

Redactor: Mariana Gurgu
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă