Sari la conținut

Doi marocani, prinşi când încercau să treacă ilegal în Ungaria

Poliţiştii de frontieră bihoreni au observat doi cetăţeni marocani care încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria. Africani se îndreptau pe jos, peste câmp, spre graniţă, în momentul în care au fost prinşi.

masina Politia de Frontiera

foto: Poliţia de Frontieră

Întâmplarea a avut loc luni noaptea, puţin după ora 1.

„Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin şi au fost conduse la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări”, au transmis poliţiştii de frontieră din Borş.

Oamenii legii au aflat că cei doi bărbaţi găsiţi lângă graniţă sunt cetăţeni din Maroc, de 20, respectiv 33 de ani, ambii solicitanţi de azil în România. Ei au recunoscut că voiau să ajungă în Italia, la rude, şi au recurs la această metodă pentru că nu aveau o viză valabilă.

„Au mai relatat că s-au deplasat cu un taxi până în localitatea Borş, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră”, se arată într-un comunicat al ITPF Oradea.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Editor web: Adrian Laboş