Sari la conținut

Doi minori suspectaţi că au spart mai multe locuinţe, prinşi de poliţişti

Doi adolescenţi de 15 şi 16 ani sunt cercetaţi de poliţiştii din comuna bihoreană Tinca pentru furturi din locuinţe. Minorii sunt suspectaţi că au pătruns în mai multe case din localitate, de unde au sustras bunuri în valoare de peste 3.000 de lei. Cei doi au fost prinşi în cadrul unei acţiuni desfăşurată miercuri dimineaţa de poliţiştii din Tinca şi Cociuba Mare.

Poliţiştii au informaţii că, între 19 şi 21 ianuarie, adolescenţii au pătruns într-o locuinţă din Tinca, de unde ar fi sustras un generator electric, un flex și alte unelte în valoare totală de 1.500 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii din Tinca.

Cercetările ulterioare au scos la iveală şi alte fapte comise de cei doi tineri. Astfel, oamenii legii bănuiesc că minorii sunt autorii unei spargeri de locuinţă produsă în luna august a anului trecut. Alături de un localnic de 14 ani, ei ar fi intrat într-o casă din Tinca de unde au furat diferite bunuri în valoare de 1.500 lei.

„Totodată, polițiștii din Tinca îi bănuiesc pe cei trei minori că, în cursul anului 2017, ar fi pătruns în alte două locuințe din Tinca, de unde ar fi sustras 4 bețe de pescuit în valoare de 400 de lei, respectiv diverse unelte și un kilogram de aluminiu, în valoare de 250 lei, în ambele cazuri prejudiciul fiind recuperat de polițiști”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Polițiștii Postului de Poliție Tinca continuă ancheta pentru a stabili dacă minorii nu sunt implicaţi şi în alte infracţiuni.

Editor web: Adrian Laboş