Doi senatori liberali de Bihor îl compară pe Victor Ponta cu un "copil răsfățat"

Data publicării:
BETA pnl

Dezamăgirea celor doi oameni politici a pornit de la respingerea în Senat a propunerii referitoare la înlocuirea timbrului de mediu cu o taxă de 1 ban pe litrul de combustibil folosit. Senatorii cred că scepticismul arătat de ministrul Rovana Plumb, care a spus că propunerea nu este viabilă, a contribuit la respingerea iniţiativei.

„ Doamna Rovana Plumb a inventat scuze ca să nu spună că îi sunt luaţi banii şi nu poate fără bani. Dacă au luat fondurile europene şi i le-au dat lui Dragnea, ea a rămas să se joace cu acest fond de mediu. Asta e singura durere a doamnei Rovana Plumb", crede senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea.

Cei doi parlamentari bihoreni cred că avizul dat de Guvern pentru explorarea dezvoltarea si exploatarea hidrocarburilor in perimetrul Băile Felix va crea foarte multe probleme. Exploatarea gazelor de şist este, în viziunea senatorilor „cârcotaşi", noua jucărie a lui Victor Ponta.

Cristian Bodea, senator PNL de Bihor: „Se comportă ca un copil râzgâiat. (...) Îi vine o idee şi vrea să se îndeplinească şi cum i-a trecut lui prin cap. E asemenea unui copil răsfăţat care se dă cu fundul de pământ până o obţine."

Valeriu Boeriu, senator PNL de Bihor: „Dacă am fi scos din legea petrolului cum am vrut, nu am mai fi putut fi minţiti acum că nu e vorba de gaze de şist, ci e un acord petrolier. Dezaprob şi aroganţa Guvernului şi faptul că se comportă ca un moşier cu ţara, pentru că autorităţile locale nu ştiu că localităţile lor sunt cuprinse în aceste perimetre. Ei nu ştiu că Guvernul vrea să le facă cu forţa un mare bine."

Senatorii PNL din Bihor nu se dau bătuți: spun că vor reface iniţiativa pentru eliminarea timbrului de mediu şi vor milita pentru o lege specială a gazelor de şist. Până atunci, Cristian Bodea i-a cerut lui Victor Ponta ca în toate contractele de concesiune pentru exploatare „să fie prevăzute garanţii pentru dezastre ecologice şi nu modice".

reporter: Laura Breb
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri