Sari la conținut

Doi tineri cehi au murit carbonizaţi într-o casă de vacanţă din Bihor

Pompierii au primit apelul de urgenţă în noaptea de miercuri spre joi, imediat după miezul nopţii. Cel care i-a alertat le-a spus că incendiu a izbucnit la o casă de vacanţă situată în localitatea Şinteu şi a precizat că exista posibilitatea ca două persoane să fie surprinse în interiorul locuinţei.

Pentru că flăcările se manifestau cu violenţă la acoperişul clădirii, iar în zonă nu existau surse de alimentare cu apă, spre locul indicat au pornit trei autospeciale şi paramedicii de la Staţia de Pompieri Aleşd.

Salvatorii au găsit mansarda casei cuprinsă de foc şi au intervenit pentru stingerea incendiului. Pompierii au intrat imediat în casă pentru a-i scoate pe cei prinşi de flăcări înăuntru. În două din încăperile situate la mansardă au fost descoperite trupurile carbonizate a două persoane.

„Cele două victime, bărbaţi în vârstă de 24, respectiv 25 de ani, au fost identificate ca fiind cetăţeni de naţionalitate cehă. Cea de-a treia persoană, aflată în interiorul clădirii în momentul izbucnirii incendiului, a reuşit să se salveze, suferind arsuri de gradul II la nivelul membrele superioare şi a căilor respiratorii", spun reprezentanţii ISU Crişana.

Rănitul, şi el cetăţean ceh, a primit primul ajutor şi a fost transportat de echipajul de terapie intensivă la spitalul judeţean din Oradea.

Pompierii au observat că incendiul a distrus 200 de metri pătraţi din acoperiş, dar şi mansarda. „În urma cercetării cauzei probabile, s-a stabilit că incendiul a izbucnit ca urmare a fumatului, respectiv a neglijenţei unuia dintre locatarii imobilului care nu a respectat regulile de bază în astfel de situaţii."

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana