Doi urmăriţi internaţional pentru înşelăciuni, prinşi în Bihor

Data publicării:
politisti mascati

Un bihorean şi un francez, ambii daţi în urmărire internaţională de autoritățile din Germania și Franța, au fost depistați de polițiștii Compartimentului Urmăriri Bihor. Cei doi sunt acuzaţi de înşelăciune, iar pe numele lor au fost emise mandate europene de arestare.

Vineri, polițiștii l-au reţinut în Oradea pe un bărbat de 34 de ani, din comuna Cetariu, urmărit internațional. Pe numele acestuia autoritățile germane au emis un mandat european de arestare; el este bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune pe teritoriul Germaniei.

„Acesta a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Cel în cauză a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea, pe numele său fiind emis un mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 15 zile, în vederea predării către autoritățile germane”, a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Tot vineri, în localitatea Sînmartin, poliţiştii bihoreni şi colegii lor de la Serviciul Investigații Criminale Arad l-au prins un bărbat de 41 de ani, din Franța. Acesta era urmărit național și internațional pentru o infracțiune de înșelăciune comisă în Hexagon.

Reţinut pentru 24 de ore, acesta a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea. Judecătorii au emis un mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea predării către autoritățile franceze.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri