Sari la conținut

Donație specială la Zoo. Oradea a devenit casă pentru o leoaică de 5 ani din Ungaria

Zina a crescut la Parcul Zoologic din Nyiregyhaza, Ungaria, alături de alte 500 de specii. După cinci ani petrecuți în țara vecină, leoaica și-a schimbat domiciliul și din această săptămână s-a mutat în Oradea. Vestea i-a bucurat mai ales pe copii.

"- Îmi place tare leoaica pentru că are dinții foarte tari și mușcă tare.
- Ai venit astăzi special să o vezi?
- Da."

Leoaica este un cadou din partea edililor din Nyiregyhaza. "Între cele două grădini zoologice există o colaborare de mai mulți ani. Datorită ei acum am adus un nou animal, o leoaică. Și înainte din Nyiregyhaza au mai venit animale", spune Ferenc Kovacs, primarul orașului Nyiregyhaza.

"Pentru noi este foarte important pentru că leoaica noastră, din păcate, din motive de sănătate nu mai este membră a acestei familii, a grădinii zoologice", a precizat Istvan Huszar, viceprimarul Oradei.

Zina va deveni partenera leului aflat de mai mult timp în parcul Zoo din Oradea.

Leoaica nu a venit singură din Ungaria. Ea a fost însoţită de două perechi de antilope și de un exemplar de vultur curcan. În Grădina Zoologică din Oradea se află 150 de specii și peste 600 de exemplare. Biletul de intrare întreg pentru un adult este de 12 lei, iar copiii plătesc doar 6 lei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă