Două maşini furate, descoperite în vama Borş

Data publicării:
1-1

Primul autoturism este un BMW 335D, din 2007, înmatriculat în Italia, care a fost oprit luni după-amiaza, în vama Borş. La volan se afla o tânără de 23 de ani din Botoşani, care a declarat că a cumpărat maşina de la un cetăţean sârb din Italia, pentru 7 mii de euro. Poliţiştii de frontieră au descoperit că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare", iar alerta a fost declanşată cu doar două zile în urmă.

Câteva minute mai târziu, tot în punctul de trecere a frontierei Borş a intrat un bărbat de 34 de ani, din Bistriţa-Năsăud, care conducea un Mini Cooper Countryman. La verificarea maşinii, agenţii de frontieră au aflat că era semnalată ca „bun căutat pentru confiscare", din 4 noiembrie.

Şoferul a precizat că locuieşte cu forme legale în Spania şi a cumpărat maşina dintr-un parc auto, în schimbul unei remorci frigorifice, în valoare de 11.000 de euro. A mai plătit 6 mii de euro şi le-a spus poliţiştilor că nu ştia că autoturismul este căutat de autorităţi.

Ambele maşini au fost indisponibilizate la sediul Inspectoratului de Poliţie de Frontieră Oradea. Şoferii sunt cercetaţi pentru tăinuire la furt.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia de Frontieră Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri