Drama unei studente la medicină. Denisa Lăzău are nevoie de un transplant de celule stem, extrem de scump

Data publicării:
Denisa

Pentru Denisa Lăzău, calvarul a început în urmă cu aproape 10 ani când medicii au diagnosticat-o cu leucemie. De atunci şi-a petrecut luni la rând în spital, unde a urmat tratamente cu citostatice şi cure de radioterapie.

"În momentul acela scad imunitatea, leucocite, trombocite, tot, trebuie să stau izolată, ferită de mulţime, de prieteni, de tot ce înseamnă viaţă socială", spune Denisa. 

Când credea că a scăpat, tânăra de doar 21 de ani a ajuns, din nou, în spital. Boala recidivase pentru a treia oară.

"- Ce spun medicii?
- Dacă se va face acest transplant la timp şi undeva corect, şansele ei sunt de sută la sută. În momentul când va intra în remisie va trebuie făcut acest transplant, asta înseamnă câteva zile, o lună, o lună şi jumătate", spune Liliana Lăzău, mama Denisei.

Însă pentru ca transplantul să fie posibil, familia are nevoie de o sumă uriaşă de bani care să acopere, pe lângă operaţie, şi cheltuielile cu spitalizarea şi transportul.

"Trebuie să adunăm o sumă foarte mare pentru noi, între 100 şi 200 de mii de euro, eu nu am donatori, nu am fraţi, surori şi asta face mai dificilă această intervenţie", explică tânăra.

În ciuda bolii necruţătoare, Denisa este studentă la medicină, în anul 2. Ştie ce înseamnă suferinţa, aşa că vrea să-şi dedice viaţa celor aflaţi în situaţia ei.

"Cred şi sunt convinsă că voi înţelege mai bine pacienţii şi durerea lor."

Colegii de facultate ai Denisei s-au mobilizat deja şi au organizat mai multe evenimente caritabile.

"Am organizat un concert caritabil cu strângere de fonduri, iar aceste fonduri am decis să i le donăm Denisei pentru a-i da şansa la viaţă şi pentru a putea continua să fie colegă cu noi", susţine Paula Paşca, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Stomatologi din Oradea.

Cei care vor să o ajute pe Denisa o pot face prin donaţii în conturile următoare:

BCR: RON:RO44RNCB0661110970320001
EURO: RO17RNCB0661110970320002
USD: RO87RNCB0661110970320003
CEC: RO09CECEBH1508RON0693896 
pe numele Denisa Tatiana Lăzău

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri