Drogat și băut, un tânăr a provocat un accident mortal. Pasagerul din dreapta lui a murit, iar o fetiță de 12 ani a fost rănită

Data actualizării: Data publicării:
accident-mortal-Cărăsău-Petid-696x696
foto: alesdonline

Un bărbat de 20 de ani, din comuna bihoreană Cociuba Mare, este cercetat de polițiști după ce a provocat un grav accident de circulație, soldat cu moartea unui adolescent și rănirea unei fetițe de 12 ani. Șoferul se afla sub influența alcoolului și a unor substanțe cu efect psihoactiv, au stabilit anchetatorii.

Accidentul s-a petrecut marți, în jurul orei 14:30, pe drumul comunal 97, la intrarea în localitatea bihoreană Petid. Tânărul de 20 de ani a pierdut controlul asupra direcției și a izbit în plin parapetul metalic de pe partea stângă a șoselei. Bucata de metal a străpuns autoturismul prin mijlocul acestuia. Polițiștii au stabilit că mașina a rulat cu parapetul în interior aproape 30 de metri.

„În urma accidentului rutier, un tânăr de 17 ani, din comuna Cociuba Mare, pasager în autoturism pe scaunul din dreapta față, a suferit leziuni care i-au provocat decesul. De asemenea, conducătorul autoturismului a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital, iar o minoră de 12 ani, din comuna Cociuba Mare, pasageră în autoturism pe bancheta din spate, a suferit leziuni ușoare”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Când l-au verificat cu aparatul etilotest, polițiștii au s-a constatat că șoferul de 20 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, consumase și substanțe psihoactive, au observat anchetatorii.

„Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv”, a precizat comisarul Alina Dinu.

Șoferul este investigat acum în cadrul unui dosar penal.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri