Sari la conținut

Dublă lansare de carte în colecţia "Patrimoniu" a revistei Familia

A fost dublă lansare de carte la Muzeul "Iosif Vulcan". Redacţia Revistei "Familia" a prezentat primele două cărţi din Colecţia Patrimoniu pe care a iniţiat-o anul trecut: "Panteonul Familiei" şi "Folclorul în Revista Familia Antologie 1865-1906". Evenimentul a avut loc în prezenţa a zeci de persoane care au au fost alături de autorii volumelor.

Prima carte, "Panteonul Familiei", cuprinde portrete ale unor importante personalităţi contemporane lui Iosif Vulcan, prezentate de acesta pe prima pagină a revistei, cu date bibliografice actualizate de către autorii Iulia Păcurar şi Traian Ştef.

"Noi nu facem altceva decât să le recuperăm şi să le repunem în circuit. Portretele acelor bărbaţi minunaţi care au făcut din crezul lor privind rolul culturii, educaţiei în propăşirea unui neam este admirabil. Este sărbătoarea Centenarului şi Vulcan o merită cu prisosinţă", a spus scriitoarea Iulia Păcurar.

Cel de-al doilea volum, "Folclorul în Revista Familia Antologie 1865-1906", reproduce poezia populară publicată în revista "Familia" în perioada respectivă.

"Mi-am dat seama că seria lui Iosif Vulcan a Revistei Familia dintre 1865 şi 1906 este un adevărat tezaur. Amândouă cărţile sunt oarecum polemice, într-una să arătăm ce au făcut marile personalităţi ale culturii şi ale politicii româneşti şi în cealaltă ce a făcut creatorul popular", a declarat Traian Ştef, scriitor.

Cei prezenţi la lansare au putut obţine cele două volume cu o reducere de 25% faţă de preţul din librărie.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş