Sari la conținut

Ediţie specială înainte de referendum. Digi24 Oradea a folosit la transmisiunea din Cetate o dronă

Cu o aparatură performantă asigurată de Digi24 și DigiSport, zeci de profesioniști au colaborat pentru reuşita unei dezbateri la care au fost invitaţi primarii din Oradea şi Sînmartin, oameni de afaceri, politicieni, medici şi profesori.
Emisiunea a început imediat după jurnalul principal şi a avut un format special.

„Am vrut să demonstrăm că putem face asta, că suntem o televiziune a comunității și am vrut să facem totul pentru ca locuitorii celor două localități să fie cât mai bine informați asupra ce înseamnă unirea dintre Oradea și Sînmartin", a precizat Octavian Haragoș, realizatorul emisiunii "Vocile Bihorului".

Cei doi primari au venit cu explicaţii referitoare la proiectul de unificare a municipiului şi comunei Sînmartin.

„Am putut să răspundem la toată întrebările adresate, inclusiv la cele care priveau anumite temeri ale populației din Sînmartin, legate de creșterea de taxe și impozite sau de îngrijorarea unora dintre orădeni cum că anumite lucrurile care țin de Oradea nu vor fi tratate cu atenția corespunzătoare", a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

La rândul său, Lucian Popuș, primarul comunei Sînmartin, este de părere că „s-au lămurit anumite lucruri care erau neclare. Mai mult, i-aș îndemna pe locuitorii din Sînmartin să iasă la vot și să aibă încredere în ce au auzit în seara asta."

Adrian Șimon, Asociația Pro Democrația: „Este o întâlnire care aduce totuși într-un final la un punct comun mai mulți actori sociali politici, economici din Oradea și Sînmartin, opinii de care eram curioși să le vedem laolaltă."

În premieră pentru o televiziune locală, Digi24 Oradea a transmis în direct imagini cu ajutorul unei drone. Pentru transmisia desfăşurată pe parcursul a mai bine de două ore au fost folosite cinci camere, dintre care un steady-cam.

Reporter: Laura Breb
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş