Elevii colegiului "Iuliu Maniu" din Oradea au scos o revistă scrisă chiar de ei

Data publicării:
revista 150514

"În partea de jos a textului se află blazonul clasei, cu morala pe care dorim să o păstrăm mereu: colegi buni şi serioşi."

Aşa îşi prezintă copiii din clasele I-IV şi cei ai grădiniţei step-by-step de la colegiul greco-catolic "Iuliu Maniu" din Oradea revista creată chiar de ei.

"O revistă deosebit de frumoasă pe care o avem aici pe masă pe care şi voi o aveţi sunt convins şi în interiorul căreia se află munca fiecărui copil, de la grădiniţă până la clasa a patra a liceului", spune Andrei Cristea, directorul colegiului greco-catolic "Iuliu Maniu".

"Ne dorim prin revista aceasta să reflectăm un crâmpei din activităţile pe care fiecare cadru didactic şi clasele le desfăşoară. Astfel, în timp, revista să devină o parte din istoria liceului", consideră Lorenia Nedeianu, învăţătoare.

"Să ştiţi că peste ani o să fiţi foarte încântaţi când veţi citi aceste poezii scrise azi", le-a transmis copiilor Rodica Mureşan, director adjunct al colegiului greco-catolic Iuliu Maniu.

Pagină cu pagină, copiii au creat timp de mai multe luni, materiale inspirate din activitatea desfăşurată la şcoală sau în activităţile didactice extra şcolare.

"Când ne uităm la acestă revistă fiecare din noi este luminat de lumina pe care voi ne-o dăruiţi", spune Anton Cioba, preot greco-catolic.

Revista liceului Iuliu Maniu va apărea semestrial şi a fost lansată cu ocazia implinirii a 230 de ani de învăţământ greco-catolic în Oradea.

reporter: Bogdan Costea
operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri