Sari la conținut

Elevii Liceului de Artă din Oradea au susţinut un concert de trompete în Turnul Primăriei

Ziua orașului Oradea a fost sărbătorită într-un mod inedit, printr-un concert la înălţime. La propriu, pentru că s-a desfăşurat în Turnul Primăriei, vechi de mai bine de un secol, unde au răsunat trompetele unei orchestre a Liceului de Artă. Nu puțini au fost cei care s-au încumetat să urce la o înălțime de aproape 50 de metri ca să asculte recitalul tinerilor. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice.

În ciuda frigului de afară, tinerii de la Liceul de Arte din Oradea au susținut recitalul chiar pe balconul Turnului Primăriei, într-un spațiu limitat.

"Avem două piese, una e mai ritmată, una e un semnal și a doua e o piesă mai lentă", spune un elev.

"Am venit astăzi să celebrăm împreună zilele Oradei. Vom cânta două melodii, frumoase zic eu", a precizat altul.

"Recitalul de trompete Music Tower a fost oferit orădenilor în premieră exact de ziua orașului nostru. Am gândit acest eveniment deoarece atât tinerii care vizitează turnul ne cer organizarea a mai multor manifestări legate de turn și legate de oraș", justifică alegerea Angela Lupșa, directorul executiv al Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din Bihor.

CONCERT_TROMPETE_2_131016CONCERT_TROMPETE_1_131016

Gestul elevilor a fost apreciat de spectatorii care au înfruntat temperaturile scăzute și au venit să-i asculte. În schimb, concertul i-a luat prin surprindere pe vizitatorii de ocazie ai monumentului.

"O surpriză a fost, n-am știut că va avea loc concertul acesta, dar a fost excelent organizat."

"Îmi place, o idee foarte bună."

Pe 12 octombrie s-au împlinit 72 de ani de la eliberarea Oradei de către trupele române și ruse, dar și 98 de ani de la semnarea declarației de la Oradea, care a stat la baza Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță