Enoriaşi chemaţi la biserică prin reţelele de socializare

Data publicării:
biserica-50513

De un an, în satul bihorean Husasãu de Criș, tinerii au o nouã modalitate de a afla ce evenimente sunt organizate la biserica din localitate. Preotul Mircea Ghitea a decis sã anunțe pe rețelele de socializare tot ce se întâmplã în parohia în care slujește.

Mircea Ghitea - preot la biserica din Husasău de Criș

"Ideea de adeschide o paginã de facebook a plecat de la o mai bunã informare a tuturor evenimentelor care sunt în biserica noastrã. Sunt informați tinerii despre fiecare curs sau cu fiecare eveniment."

Pe contul de facebook a parohiei din sat apar sãptãmânal informații pentru enoriași, dar și fotografii din timpul slujbelor. Preotul este cel care se ocupã de adunarea datelor, iar cantorul bisericii, mai familiarizat cu internetul, s-a transformat în administrator al paginii virtuale.

Gheorghe Vanța - administratorul paginii și cantorul bisericii

"Am vãzut prin reacțiile pe care le-au trimis pe facebook prin mesajele de mulțumire cã au fost acceptați.Le-a convenit modul de prezentare."

Mircea Ghitea - preot la biserica din Husasău de Criș

"Și-au arãtat dorința de a intra în legãturã cu noi prin cererile de accept și apoi au venit cu pãrerile lor."

Domiciliul de pe internet al parohiei din Husasãu de Criș nu diferă cu mult față de profilul unui utilizator normal. Preotul și biserica au zeci de prieteni, de fapt enoriași și preoți din alte comunitãți. La secțiunea fotografii sunt postate instantanee din timpul slujbelor, care au primit aprecierile vizitatorilor, iar utilizatorii pot purta un dialog ori citi date interesante despre istoria și personalitățile ortiodoxismului. Preotul Mircea Ghitea recunoaște cã aceastã modalitate de comunicare cu credincioșii este mai simplã și mai ieftină decât folosirea unui site propriu, mai greu de întreținut. El spune cã nu existã o interdicție în folosirea internetului de cãtre fețele bisericești. Rețelele de socializare sunt folosite și de alți prelați din Bihor în comunicarea cu credincioșii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri