Episcopul catolic, la plantat de puieţi. Preoţii Episcopiei Romano-Catolice din Oradea au împădurit 3 hectare în Bihor

Data publicării:
IMPADURIRI EPISCOPI

Episcopia romano-catolică de Oradea deţine păduri în câteva zone ale judeţului Bihor. Pentru că mai mulţi arbori au căzut pradă bolilor în ultimii ani, angajaţii episcopiei au trecut la treabă. Ei au început plantările încă de la primele ore ale dimineţii între localităţile Mierlău şi Husasău de Tinca.

"Pe de o parte îmi place; am mai puţine ocazii să fac astfel de lucruri. Pe de altă parte, prin asta, aş vrea să şi încurajez pe cei din jurul meu. Aici şi episcopul şi colegii preoţi au ceva de spus, ceva de făcut, şi de aceea suntem cu toţii împreună", spune ÎPS László Böcskei, episcop romano-catolic de Oradea.

Pădurile episcopiei sunt administrate de un ocol silvic privat, care efectuează aceste lucrări de regenerare a pădurii în fiecare primăvară.

"Aici, unde suntem noi acum, va avea loc o plantare pe aproximativ 3 hectare, undeva la 15 mii de puieţi", susţine Jenő Ferkő, şeful Ocolului Silvic "Sfânta Maria".

Iar efortul a fost considerabil, având în vedere mărimea domeniului pe care s-a lucrat. Episcopia romano-catolică din Oradea deţine în momentul actual 4.700 de hectare de pădure, care i-au fost restituite în anul 2005.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri