Eugen Nicolăescu a căutat la Oradea soluţii la problemele din Sănătate

Data publicării:
BETA ministru sanatatii

"Duminică ne vom întâlni, vom încerca să facem un calendar de soluţionare a multora dintre revendicări şi eu sper ca după aceea personalul medical să îşi vadă de treabă, astfel încât pacienţii să nu sufere", spunea Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii. Venite în contextul dezbaterilor pe marea reforma sanitară anunţată de ministru, Eugen Nicolăescu nu a ezitat să taxeze solicitările sindicaliştilor din sistemul de sănătate.

"Nu mi se par cu adevărat întemeiate atunci când noi vorbim de pateneriat, când suntem în dialog de luni de zile şi o parte din revendicările pe care le au unii sunt deja în proiectele de lege", susține Nicolăescu. 

Ministrul Sănătății și-a expus proiectele pe care le vrea aprobate

La dezbaterea publică de vineri, unde au participat reprezentanţi ai sistemului sanitar din şase judeţe ale ţării şi reprezentanţi ai clasei politice, ministrul a punctat principalele proiecte pe care le vrea cât mai curând definitivate şi aprobate. "Vorbim de o nouă lege pentru medicii rezidenţi, vorbim despre o nouă lege pilot pentru salarizarea medicilor, dar şi o nouă lege pentru statutul spitalelor și despre pachetul de servicii medicale de bază." 


În premieră, ministrul a anunţat că se gândeşte la "comercializarea" studiilor clinice. TVA care ar putea fi aplicată acestora ar deveni o sursă considerabilă de finanţare pentru sistemul sanitar.

După 1 octombrie, ministerul Sănătăţii va înainta Guvernului un proiect de act normativ prin care să se asigure disponibilizarea posturilor care acum sunt necesare, dar nu sunt bugetate.

reporter: Andrea Crişan
operatori: Gabor Szilagyi, Cristian Rusu
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri