"Euro" baschet U20 | România joacă în această seară cu Israel

Data actualizării: Data publicării:
sport calificare

România este foarte aproape de calificarea în semifinalele turneului final al Diviziei B a "europeanului" de baschet feminin sub 20 de ani de la Oradea. Alãturi de Cehia, neînvinsã în cele trei etape disputate pânã acum, naţionala tricolorã ar putea face acest pas în aceastã searã, în disputa cu Israel.

"Sã abordãm ultimele douã partide din grupã, cu Israelul miercuri, şi vineri, cu Lituania, cu acelaşi moral, şi sã jucãm tot la victorie", susţine Cãtãlin Tãnase, antrenorul naţionalei României.

Testul se anunţã extrem de dificil, pentru cã Israelul ţinteşte, la rândul sãu, calificarea. Adversarele româncelor ocupã locul al treilea în grupã, cu douã victorii şi o înfrângere.

"Baschetul este un sport de echipã şi sper, şi ne dorim foarte mult, sã creştem o echipã şi cât mai multe dintre aceste fete. Obiectivul nostru nu este neaparat sã câştigãm acest campionat, ci sã promovãm cât mai multe fete dintre ele la lotul naţional de senioare şi acolo sã începem din nou sã facem mare performanţã, sã revenim unde am fost în trecut", îşi doreşte Cãtãlin Tãnase.

Confruntarea din aceastã searã are loc în Arena „Antonio Alexe", de la ora 19:30.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri