Euro U20 de baschet feminin | România, înfrângere în ultimul meci din grupă

Data actualizării: Data publicării:
baschet feminin U20 Euro Romania Lituania
foto: Facebook Lotul national U20 Baschet Feminin

Ultima etapã din faza grupelor i-a adus României prima înfrângere la actuala ediție la Europeanul U20 de baschet feminin, Divizia B. Lituania s-a impus joi seara cu 67-52 și a acces în semifinale din postura de câștigãtoare a grupei A.

„Cred că s-a simţit oboseala primelor patru meciuri. Ieri am oferit totul, am dat totul pe teren, şi cred că lucrul acesta s-a simţit astăzi. Lituania a fost mai proaspătă, au fost mai puternice ca noi şi au ştiut să facă diferenţa", susţine Cătălin Tănase, antrenorul naţionalei României.

România a început bine meciul şi a câștigat primul sfert cu 18-12. Lituaniencele au revenit însă în secvența a doua, iar la pauza mare scorul era egal, 32-32. Tricolorele nu s-au regăsit nici în sfertul al treilea, pe care l-au pierdut cu 21-6. Diferenţa de 15 puncte avea să se menţină până la final.

Cred că am prins puţin frică de jucătoarele din Lituania, pentru că s-au simţit în teren mult mai puternice şi atunci am jucat cu puţin trac", este de părere Cătălin Tănase.

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost lituanianca Gabija Meskonite, cu 18 puncte. De la tricolore s-au remarcat Podar şi Vîrjoghe, ambele cu 10 puncte.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri