Evaluare fără stres. Testarea la ciclul primar se desfăşoară cu uşile închise şi fără note

Data publicării:
evaluare 280514

La ora 9, elevii claselor a patra din şcolile orădene au intrat în sălile de clasă, însoţiţi de alţi învăţători decât cei cu care au fost obişnuiţi. Au aflat subiectele şi au avut o oră la dispoziţie ca să le rezolve.

"Totul a decus normal, xeroxarea s-a făcut la timp, copii vor termina la ora zece. Azi se face evaluare la limba română", spune Mircea Mitran, directorul şcolii "Oltea Doamna" din Oradea.

"Ar trebui să participe 5 mii 928 de elevi, mâine la matematică şi poimâine la limbă maternă", completează Nicolae Avram, şeful Inspectoratului Şcolar Bihor.

Săptămâna viitoare, luni şi marţi, va fi rândul copiilor de clasa a doua să susţină aceeaşi evaluare, impusă de Ministerul Educaţiei după model european. Părinţii cred că este prea devreme ca micii elevi să fie supuşi unor astfel de examinări.

"Nu ştiu ce examinare face, dar prea repede la clasa a doua, pentru copii la vârsta asta."

Elevii de clasa a şasea vor fi examinaţi în 4 şi 5 iunie. Şcolarii nu vor fi notaţi, iar situaţia lor va fi discutată doar în particular, cu părinţii. Tot pentru confidenţialitate şi pentru a nu-i stresa pe copii, ministerul a impus învăţătoarelor chiar şi propoziţiile pe care să le rostească în timpul desfăşurării evaluării.

reporter: Bogdan Costea
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri