Sari la conținut

Evaziune de 6 milioane de lei | Trei administratori de firme au fost reţinuţi de poliţiştii bihoreni

Dosar cu greutate instrumentat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Bihor. Anchetatorii au reținut trei administratori de societăţi comerciale bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 6 milioane de lei prin evaziune fiscală.

foto cu caracter ilustrativ

Cei vizaţi de ancheta Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor sunt un bihorean de 45 de ani şi doi bărbaţi de 34 de ani, respectiv 44 de ani, ambii din judeţul Iaşi.

Datele strânse în cadrul investigaţiei arată că în perioada 2010 – 2013, în calitate de reprezentanți ai trei societăţi comerciale, una din judeţul Bihor şi două din judeţul Iaşi, cei trei „ar fi creat un circuit comercial și financiar-bancar fictiv în domeniul achiziționării de pe piața intracomunitară și vânzării pe teritoriul național de produse din carne, în care au implicat societăți cu comportament tip „fantomă” din județele Bihor, Vaslui și Iași”, după cum se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de peste 6 milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Bihoreanul şi cei doi ieşeni au fost reţinuţi joi, pentru 24 de ore. Investigaţia poliţiştilor continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă