EXCLUSIV. O femeie din Bihor a murit din cauza gripei porcine

Data publicării:
spitalul municipal

Femeia s-a internat pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal din Oradea în 5 februarie, cu simptome de gripă. Prezenta febră, dureri puternice de cap și de mușchi, dureri articulare, tuse, o stare generală alterată.

Medicii au recoltat probe de sânge și le-au trimis la Institutul Cantacuzino din București, pentru analize. Specialiștii orădeni spun că exista suspiciunea de prezență a virusului AH1N1. Din cauza unor complicații respiratorii, specifice gripei porcine, femeia a fost transferată pe 9 februarie la secția ATI a Spitalului Municipal Oradea.

Potrivit doctorului Sonia Drăghici, se pare că femeia a făcut în urmă cu câteva săptămâni o deplasare în Ungaria, unde s-au depistat mai multe cazuri de infectare cu virusului AH1N1. În plus, pe lângă infectarea cu virusul gripei porcine, femeia a acuzat și o pneumonie, care a complicat și mai mult situația sa medicală.

Starea ei s-a agravat în timpul serii de marți și decesul a survenit după miezul nopții.

Este al treilea deces înregistrat în acest an în România, din cauza gripei porcine.

Gripa de tip AH1N1 sau gripa porcină este cunoscută drept o boală care se manifestă prin febră, dureri de cap și de mușchi și o stare generală proastă. Ea poate cunoaște complicații ce pot duce chiar și la deces la persoanele al căror sistem imunitar este afectat de alte boli ori la femeile gravide.

reporter: Edina Szomoru
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri