Excursii la târgurile de Crăciun din Europa

Data publicării:
excursii strainatate 1512147

Zeci de orădeni s-au îmbarcat vineri dimineaţa în autocare şi au plecat spre târgurile de Crăciun din străinătate. Chiar dacă excursia ţine numai trei zile, agenţiile de turism le-au pregătit turiştilor un tur al capitalelor europene, în care au fost incluse principalele obiective turistice.

"Palatul Hofburg, opera, Parlamentul, Catedrala Stephansdom. Vizitează Palatul Schonbrunn. Tot în Palatul Schonbrunn au grădina zoologică. Pentru cei care vor altceva, este muzeul tehnic, care este un muzeu superb, unde are şi adultul şi copilul de 5 ani ce să facă", spune Dana Lucian, directoarea unei agenţii de turism.

Niciun turist nu are de gând să se întoarcă de la târgurile de Crăciun cu mâna goală.

"Ne-am adus 400 de euro şă să vedem cât o să cheltuim."

"Depinde, dacă ceva îşi merită banii. O sumă decentă, nu o sumă exuberantă. Sunt şi eu student, nu?"

"Un suvenir care să îl pun pe brad. Dulciuri şi suveniruri."

Pentru excursia la târgurile de Crăciun turiştii plătesc între 100 şi 120 de euro, preţ în care sunt incluse cazarea pentru două nopţi, micul dejun şi transportul.

"Cel puţin două, trei autocare pe săptămână sunt, dar mai sunt care pleacă de multe ori şi individual cu maşina lor. Fac numai rezervarea prin noi de cazare în Viena, Budapesta; avem care au făcut rezervare sau Praga şi pleacă pe cont propriu", explică Alexandru Lăcătuş, directorul unei agenţii de turism.

Ultima plecare spre târgurile de Crăciun este programată la sfârşitul săptămânii viitoare.

Reporter: Diana Grad
Operatori: Cristian Rusu, Robert Rezmuves, Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri