Sari la conținut

Experiment teatral | "Sufocare - jurnalul unui sinucigaş cronic"

Iubitorii de teatru din Oradea vor avea ocazia în acest an să vizioneze un spectacol unic, după o dramatizare de Ovidiu Caiţa a unei piese scrise de Chuck Palahniuk. Autorul, cunoscut mai ales pentru romanul "Fight Club", este apreciat pentru stilul său satiric de a aborda subiecte tabu. Spectacolul care va avea premiera duminică se va juca cu casa închisă timp de trei reprezentanţii şi are loc cu publicul pe scenă.

Autorul piesei "Sufocare - jurnalul unui sinucigaş cronic" reuşeşte cu mare măiestrie să construiască portretul unui anti-erou. Este vorba despre Victor Mancini, dependent de sex, care devine un escroc ingenios când se vede nevoit să câștige mai mulți bani pentru a o putea întreține pe mama sa bolnavă care se află într-un sanatoriu.

„Iată că, mergem pe urmele unui roman de succes, al unui film de succes şi acum aducem acest subiect în lumea teatrală”, a declarat Daniel Vulcu, directorul Teatrului Regina Maria.

„Subtitlul „Jurnalul unui sinucigaş cronic” vine de la un articol care a făcut vâlvă de-al lui, despre sinucidere, privită şi ea, într-un fel absolut ironic”, a explicat Ovidiu Caiţa, regizorul piesei.

Decorul spectacolului este realizat de scenografa Oana Cernea. De altfel, întreaga punere în scenă a piesei este un experiment pentru actori.

„E un spectacol care tratează problemele noastre, ale tuturor, până la urmă. Şi sunt foarte curios cum o să reacţioneze publicul”, spune Alin Stanciu, actor.

Spectacolul se joacă în faţa a doar 80 de spectactori, care vor lua loc pe scenă. Primele trei reprezentaţii, care vor avea loc duminică, respectiv pe 28 ianuarie şi 1 februarie, sunt sold-out. Bilete se mai găsesc doar pentru reprezentaţiile din 6 şi 7 februarie.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Norbert Hegedus