Sari la conținut

Explicaţii după scindare. Preşedintele federaţiei de Taekwondo a explicat plecarea a cinci cluburi

Cosmin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo ITF: „Din cauza frustrărilor au plecat din federaţia noastră, deoarece au pierdut alegerile după 14 ani de conducere şi şi-au făcut altă asociaţie."

Preşedintele Cosmin Oprescu a criticat prezenţa acestora la competiţiile de taekwon-do pentru că afilierea la noua federaţie, nerecunoscută de Ministerul Tineretului şi Sportului, nu le dă dreptul să reprezinte România în competiţii.

„Nouă ne-a priit ruperea, în sensul că este linişte în federaţie, că erau trei, patru oameni care creau tensiuni şi atunci ei s-au dus în treaba lor. O să vedeţi ce se întâmplă cu ei pe viitor, deoarece ei se tot mint între ei că o să participe la olimpiadă, la Rio. Acestea sunt nişte vise care şi le vând unii altora."


Noul preşedinte a ţinut să sublinieze că scinderea nu a afectat federaţia. Dovadă este locul doi pe naţiuni obţinut de România la Campionatele Mondiale. Marele regret a lui Oprescu este că o dată cu plecarea celor cinci cluburi au fost obligaţi să plece şi sportivi, unii dintre ei componenți de lot național.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Tiberiu Catrişcău

Pe aceeași temă