Sari la conținut

Explozie evitată de intervenţia pompierilor la un incendiu din Bihor

Intervenţie de urgenţă, joi dimineaţa, a pompierilor militari la o locuinţă din Bihor. Salvatorii s-au luptat o oră şi jumătate cu focul care a cuprins o casă din localitatea Mişca, aflată în comuna Chişlaz. Au reuşit să preîntâmpine o explozie după ce au scos două butelii dintr-o bucătărie afectată de flăcări.

3

foto: ISU Crişana

Pompierii din Detaşamentul Marghita au primit apelul de urgenţă joi, în jurul orei 11:30. Ajunşi în zonă, militarii au constatat că focul cuprinsese bucătăria casei, două încăperi al căror tavan se prăbușise și întregul acoperiș.

Pentru că exista pericolul extinderii incendiului la o locuinţă aflată la doar câţiva metri distanţă, cei 14 pompieri au intervenit cu două autospeciale.

„Operațiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 12.05, pompierii militari reușind să prevină producerea unei deflagrații, prin evacuarea a două butelii aflate în bucătăria afectată de flăcări și să împiedice propagarea incendiului la o altă încăpere și la casa vecină”, a transmis maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Primele verificări arată că incendiul a pornit, cel mai probabil, de un cablu electric cu improvizații. Focul a distrus acoperișul locuinței, zeci de metri pătrați de tavan, electrocasnice și mobilierul din trei încăperi.

Nimeni nu a fost rănit.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă