Expoziţia a 9 artişti, în Cetatea Oradea

Data publicării:
expo tineri cetate

"Fără frontiere", în Cetatea Oradea. Este numele unei expoziţii de artă care a reunit lucrările a nouă tineri artişti din oraş. De la picturi monocrome, până la explozii de culoare şi obiecte vestimentare, exponatele pot fi admirate în incinta fortăreţei timp de o lună.

Absolventă a Facultăţii de Arte din Oradea, Mădălina Baciu este unul dintre artiştii care şi-au expus lucrările în Cetate.

"Am decis să fac o instalație, culmea, de grafică, grafica însemnând mai mult culori neutre și anume alb și negru. Culmea, eu care chiar pot să zic că iubesc culoarea. Dar mai mult acum m-a interesat forma, de la forma plantelor le-am stilizat spre abstract", spune tânăra.

Mădălina a folosit plante presate pentru a crea lucrări grafice suspendate: "Lucrări de grafică cu desene, pornind de la plante, plante presate pe care le-am desenat pe hârtie de calc, am suprapus mai multe straturi de desene și astfel am obținut diverse compoziții."

Alături de tânăra artistă, alţi opt tineri şi-au expus lucrările, de la picturi până la instalaţii vestimentare şi decorative.

"Ei își spun deja că sunt orădeni, ceea e un mare câștig pentru noi, pentru că sunt niște tineri artiști talentați, cu mână foarte bună care lucrează bine și mult", apreciază Milena Pop, critic de artă.

"Aș caracteriza lucrările mele fiind destul de puternice. Una dintre lucrări este lucrată din aluminiu și multă sârmă, totul este lucrat manual. Am încercat să fie o compoziție deschisă", explică Adela Popp, unul dintre artiştii expozanţi.

Vernisajul a fost prezentat de organizaţia Atelier 35, al cărei scop este să promoveze noile generaţii de artişti plastici.

"Sunt două facultăți de artă aici, facultatea română și Partium, și în fiecare an termină studenți și absolvenți foarte talentați. Am reușit să îi adun și sunt foarte talentați, e o expoziție frumoasă", a declarat Vioara Bara, președinta Atelier 35.

Expoziţia tinerilor artişti va putea fi vizitată în Cetatea Oradea timp de o lună.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri