Fabrica de la Facultatea de Arte Vizuale

Data publicării:
stire 20fabrica 20arte-33416

În firma Student Art Factory se vor confecţiona materiale publicitare, cărţi de vizită sau obiecte de design interior, iar comenzile au început deja să vină.

"Mi se pare un lucru foarte bun, foarte util, ne ajută pe noi să be arătăm lucrările şi să se vadă ceea ce facem noi aici de fapt", a declarat Andra Veselie, studentă la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea.

"Aşa o să avem o şansă mai mare la angajare, o să ni se prezinte munca şi o să fim apreciaţi de ceilalţi", a spus Andreea Fuciu, studentă la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea.

"Ne-am gândit ca să lucreze part time, depinde, 3 ore, 4 ore, 2 ore, depinde cine cât poate sau cât o să avem comenzi şi aşa vor fi plătiţi cât o să avem comenzi, şi cât o să producă", a declarat Agneta Marcu, decanul Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea.

Facultatea nu primeşte niciun ban în afară de sumele necesare plăţii salariilor profesorilor. Dacă afacerea va înflori, ar putea fi renovate clădirile dărăpănate unde ar putea fi extinse atelierele unde lucrează studenţii.

"Decât să meargă să lucreze în tot felul de locuri care nu au nicio legătură cu ceea ce fac şi învaţă, ne-am gândit şi la această modalitate", a declarat Agneta Marcu, decanul Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea.

Fabrica de la Facultatea de Arte din Oradea va începe producţia anul viitor, imediat după ce va primi acordul Senatului Universităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri