Facturi de 2 milioane de lei pentru servicii nefăcute. Sunt implicaţi un orădean şi un mehedinţean

Data publicării:
politie

Doi bărbaţi sunt implicaţi într-om anchetă de evaziune fiscală instrumentată de polițiștii de investigare a criminalității economice din Bihor, sub coordonarea Parchetului Judeţean. Investigatorii îi bănuiesc pe un orădean de 54 de ani şi pe un bărbat de 31 de ani, din Strehaia, judeţul Mehedinţi, că au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 600 de mii de lei.

foto cu caracter ilustrativ

Potrivit anchetatorilor, faptele imputate celor doi s-au petrecut între 2012 şi 2014. Astfel, orădeanul „în calitate de administrator al unei societăți comerciale bihorene, în mod repetat, ar fi înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale în valoare totală de 2.066.520 lei, care atestă, în mod nereal, cheltuieli aferente unor operaţiuni de prestări servicii de la trei societăți comerciale cu sediul în județele Bihor și Dolj, societăți controlate de către bărbatul de 31 de ani, din Strehaia.”

Prin aceste operaţiuni, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 600 de mii lei. Poliţiştii au reuşit să recupereze paguba prin instituirea de măsuri asigurătorii asupra bunurilor deținute de cei doi.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările și au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunerea de trimitere în judecată a celor în cauză”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri