Sari la conținut

Facultate la jumătate de preţ. Universitatea din Oradea oferă reducere la a doua specializare

Ideea reducerii la jumătate a taxei pentru a doua specializare a fost preluată de la universităţile din Vest.

"Am iniţiat-o pentru că vrem să facem un fel de brand al universităţii; este ceva obişnuit în ţările dezvoltate, mai ales în America", spune Sanda Filip, decanul Facultăţii de Ştiinţe din Oradea.

"În mod paradoxal, ea pare în momentul de faţă pentru a rentabiliza activitatea universităţii, dar noi am gândit-o în special pentru absolvenţii noştri", susţine Floare Chipea, decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din Oradea.

"Mi se pare normal într-un fel, dacă faci a doua facultate", este de părere un student.

"E o oportunitate pentru mai mulţi elevi care să facă o a doua specialitate, dacă nu le place specialitatea lor, şi să opteze pentru altceva."

Pentru anul universitar care începe reducerea la jumătate a taxei de şcolarizare pentru a doua specializare se aplică la numai câteva dintre facultăţi.

"Este acordată pentru început de şapte facultăţi: de Geografie, Turism şi Sport, Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, de Ştiinţe, de Construcţii şi Arhitectură, de Ştiinţe Socio-Umane, Litere şi pentru cea de Ştiinţe Economice", a detaliat Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt al Universităţii din Oradea.

Cei care vor să profite de oferta unversităţii orădene trebuie să facă o adresă către rectorat prin care să solicite acest lucru. Ei trebuie să dovedească fie că sunt studenţi la o altă specializare a instituţiei, fie absolvenţi ai Universităţii din Oradea.

Reporter: Andrea Crişan
Operator: Tiberiu Catrişcău
Editor web: Adrian Laboş