"FC Bihor nu moare!" Din solidaritate cu echipa-fanion a judeţului, suporterii au mărşăluit prin Oradea 

Data publicării:
suporteri poza de grup

FC Bihor a intrat în insolvenţă în urmă cu aproape trei ani şi, conform planului aprobat de judecătorul sindic, trebuia să achite lunar 20 de mii de euro către creditori. Cei doi finanţatori ai clubului, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, au întârziat cu aproape 20 de rate plata banilor, astfel că în această lună clubul ar putea intra în faliment.

Conducerea FC Bihor este nevoită să plătească aproximativ o sută de mii de euro săptămâna viitoare pentru a mai câştiga timp pentru plata celorlalte restanţe.

"Clubul este într-o situaţie absolut critică, zilele rămase sunt decisive pentru viitorul clubului. Sperăm să se rezolve situaţia clubului în final, să se salveze echipa", îşi doreşte Daniel Bokor, membru al Asociaţiei Suporterilor FC Bihor.

"Încercăm şi pe această cale să sensibilizăm factorii care răspund de acest club ca să continuăm activitatea începută în decursul anilor trecuţi la clubul FC Bihor", a precizat Călin Cheregi, antrenorul echipei FC Bihor.

"Toţi privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare!"

La marşul suporterilor au participat şi câţiva zeci de copii de la Centrul de Copii şi Juniori al clubului.

"Ne plângem că nu se face sport, se stă în faţa calculatorului, nu este sănătate curată, iar copii care fac sunt... nu ştiu, pierduţi acum odată cu deciziile astea ale primăriei", consideră Angela Florea, mama unui junior de la FC Bihor.



Dacă FC Bihor va intra în faliment, echipa va fi retasă din campionatul ligii a doua, jucătorii vor deveni liberi, iar angajaţii vor fi nevoiţi să-şi caute alte locuri de muncă.

"Mie, peste două săptămâni sau trei săptămâni, îmi vine copilul. Cu ce o să-l cresc? Nu e numai că nu ar fi loc de muncă, dar, totuşi, m-am obişnuit aici", spune Desideriu Szilagyi, maseurul echipei FC Bihor.

FC Bihor este urmaşa Clubului Atletic Oradea, echipă înfiinţată în 1910 care deţine un record greu de egalat. În timpul celui de-al doilea război mondial, când Transilvania făcea parte din Ungaria, a cucerit titlul de campioană în ţara vecină. După război, în 1948, aceeaşi echipă avea să câştige campionatul şi în România.



"Eu îmi aduc aminte că în 1976 am fost la primul meci al lui FC Bihor, a fost un meci cu Politehnica Timişoara, a câştigat cu 1-0, am cumpărat atunci o şapcă pe care am purtat-o cinci ani de zile cu mândrie", îşi aminteşte Sorin Husăsan, fost conducător al FC Bihor. 

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri