Sari la conținut

FC Bihor, salvat în ceasul al doisprezecelea. Mihai Giurgiu este noul preşedinte al clubului

Barajul de promovarea în Liga I câştigat de FC Bihor în 2002 în faţa viitoarei campioane a României, Oţelul Galaţi, nu va rămâne o simplă poveste de spus copiilor. Perfomanţele obţinute de una dintre echipele de legendă ale fotbalului românesc vor putea fi continuate la FC Bihor.

Marţi dimineaţă Mihai Giurgiu a fost acceptat ca al treilea asociat la club şi a devenit acţionar majoritar. A fost nevoie de mai bine de două luni pentru ca cele două părţi să ajungă la un acord. Ultimele 24 de ore au fost însă decisive, cu momente în care negocierile au intrat în impas.

"Întotdeauna există părţile care nu găsesc punctul comun. Până la urmă este bine că s-a găsit acel punct comun şi am finalizat actele. Au fost ceva discuţii, dar s-au rezolvat", a declarat noul preşedinte al FC Bihor.

Consilierul judeţean Florin Bogdan a completat: „Fiecare vrea o garanţie. Domnul Giurgiu vrea o garanţie din partea Consiliului Judeţean, iar Consiliul Judeţean, de la domnul Giurgiu. Problema este simplă; dacă cineva intră în acest joc, prima dată trebuie şi acel dram de încredere care nu există doar scris pe hârtii."

Chiar dacă preluarea clubului a fost parafată, situaţia la FC Bihor este departe de a fi rezolvată. Cu 11 zile înainte de startul noului sezon, echipa orădeană are doar patru jucători sub contract şi datorii către Federaţia Română de Fotbal care, dacă nu sunt achitate rapid, pot duce la excluderea din campionat.

"Ne punem pe muncă, începem să ne organizăm", promite Mihai Giurgiu.

„Sper cu această ocazie să schimbăm modul de lucru la acest club. În primul rând, îmi doresc o normalitate care de cinci luni, de când sunt eu aici, nu existat", a punctat Mircea Fodor, preşedintele executiv al FC Bihor.

Preluarea FC Bihor de un investitor privat a fost singura posibilitate ca echipa orădeană să scape de faliment. Părăsit anul trecut de Consiliul Local, clubul a rămas în administrarea Consiliului Judeţean, care însă nu a găsit resursele necesare pentru a plăti ratele insolvenţei şi pentru a asigura cheltuielile curente. În acest moment, FC Bihor are datorii de aproximativ 900 de mii de euro.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş