Femeie salvată din balconul unui apartament în flăcări, în centrul orașului Beiuș

Data actualizării: Data publicării:
incendiu Beius3
foto: ISU "Crișana"

Experiență traumatizantă pentru o femeie din orașul bihorean Beiuș, care a fost salvată de pompieri după ce se refugiase pe balcon pentru a scăpa de un incendiu care i-a cuprins, vineri, apartamentul. Militarii au folosit o scară pentru a ajunge la victima care suferise arsuri.

foto: ISU
foto: ISU "Crișana"

Incendiul s-a produs puțin după ora 7:30, la un apartament aflat într-un bloc din centrul municipiului Beiuș, județul Bihor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc de locuințe de pe Aleea Moților din municipiul Beiuș, moment în care au fost alertate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, din care două de stingere și unul de paramedici, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea”, a transmis maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU „Crişana”.

Pompierii au folosit o scară ca să ajungă la proprietara apartamentului, refugiată din fața focului în balcon. Paramedicii i-au acordat primul ajutor femeii de 57 de ani, care prezenta arsuri la nivelul căilor respiratorii. Victima a fost preluată apoi de echipajul de terapie intensivă mobilă, care a intubat-o și a dus-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Oradea.

„Echipajele de stingere au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la celelalte camere și la apartamentele învecinate, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă”, a relatat maiorul Camelia Roșca.

Focul a distrus mobila din sufrageria apartamentului, trei ferestre și trei uși. Cercetările pompierile au arătat că incendiul a fost provocat de „utilizarea focului deschis în spații închise, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor”.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri