Festival cultural pentru promovarea Oradei. European Music Open va avea loc între 9 şi 12 iunie

Data publicării:
imagine European Music open

European Music Open se va întinde pe durata a patru zile, timp în care în patru locuri din Oradea vor avea loc concerte, expoziţii, lansări de carte şi colocvii. Promotorul acestui eveniment este Alexandru Badea, unul dintre cei mai respectaţi tenori din Europa.

"Ideea a fost să încerc să provoc un loc de întâlnire, anual, în Oradea, al personalităţilor europene. Şi nu a personalităţilor din muzică, ci în casa muzicii."

Printre invitaţii de marcă ai festivalului se numără Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, şi Ioan Holender, unul dintre cei mai importanţi manageri culturali din lume şi fost director al Operei din Viena.

"Majoritatea dintre ei susţin evenimentul acesta ca şi iniţiativă culturală, partea de onorarii fiind doar formală şi care nu are decât o valoare simbolică", explică Mihai Jurca, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Oradea.

"De exemplu, domnul Holender, domnul Hurezeanu, domnul Dan Dediu vin fără nici un fel de pretenţii financiare", a completat tenorul Alexandru Badea.

Autorităţile orădene au alocat un buget de 175 de mii de lei pentru evenimentul care se va desfăşura în Sinagoga Neologă, în Cetate, în Palatul Baroc şi Basilica Romano-Catolică şi la Teatrul Regina Maria.

"Sperăm să avem cât mai multe evenimente importante în Oradea şi să le mai dezvoltăm şi pe cele pe care le avem deja", a declarat Daniel Vulcu, directorul Teatrului Regina Maria din Oradea.

La European Music Open care se va desfăşura în perioada 9-12 iunie şI-a anunţat prezenţa şi o delegaţie de oameni de afaceri din Franţa.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri