Sari la conținut

Festival de rock la Oradea. Patru trupe au cântat la Rockstation

David Horvath cântă de cinci ani la chitară, iar în 2014 a început lecțiile de canto. După ce a ascultat melodiile rock difuzate în pauza partidelor de wrestling, a decis să își încerce și el norocul. Până acum a avut mai multe spectacole în Baia Mare, dar știe că e greu să te afirmi în această industrie în România.

"Depinde stilul pe care îl cânți și am văzut că trupele care cânta mai mult în română sunt promovate. Există și formații care cântă în engleză și sună foarte bine, dar aici e mai bine să cânți în română pentru că mai multă lume înțelege, simte mesajul."

Dornici de afirmare sunt și componenții trupei "The Crunch" din Iași. Aceștia spun că au venit la Oradea pentru a se face remarcați.

"- Cum vezi contactul cu publicul?
- Esențial, uneori te absoarbe el, alteori îl absorbi tu pe el, trebuie să găsești un echilibru."

"Toți încercăm să scriem versuri, avem până acum aproximativ două compilații și ușor, ușor sperăm să ajungem la cât mai multe", spune Andrei Cocoș, membru al trupei The Crunch.

Patru trupe au participat la ediția din acest an a concursului Rockstațion de la Oradea. Pe lângă diplome, organizatorii au oferit și premii în bani.

"Evenimentul are ca scop promovarea trupelor tinere neconsacrate, este o modalitate să se afirme, să debuteze pe scena muzicală românească", susţine Vlad Rada, organizator.

În juriu s-a aflat și Călin Pop, solistul trupei Celelalte Cuvinte.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi