Festivalul "D'ale porcului". 22 de porci vor fi sacrificați în parcarea unui mall

Data publicării:
dale porcului

Întrecerea are ca scop promovarea tradițiilor populare bihorene și se va desfășura în parcarea unui mall din Calea Aradului.
Fiecare echipă, formată din cel mult şase persoane, va primi câte un porc cu o greutate de peste 100 de kilograme. În schimb, participanţii vor aduce câte doi litri de pălincă de casă.

Bucatele tradiționale vor fi degustate de vizitatori, care vor primi tichete de masă, puse în vânzare de organizatori. Pe baza acestora, doritorii vor primi porții consistente de toroș, cârnați, caltaboș și jumări.

Ioan Șora, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Bihor: „Concursul se va desfășura de la ora 8 dimineața, cu ritualul degustatul pălincii. O să fie mâncare tradițională, se va pune accentul foarte mare pe igienă. Cortul care va putea să dea cele mai multe tichete va beneficia de cel mai mare punctaj, pe urmă juriul va face celălalt 50%."

Radu Silaghi, directorul executiv al Asociației Firmelor Bihorene: "Să aducem mai aproape de orădeni și de oamenii care trăiesc în zona Oradei tradițiile populare. Cererea a venit în ultimii doi ani de zile în care noi am încercat să răspundem și din punct de vedere al Asociației Firmelor Bihorene prin înființarea acelei piețe pe care am derulat-o pe timpul verii în Oradea."

Cele mai bune trei echipe vor fi premiate, iar vizitatorii vor avea parte de concerte şi concursuri.

Reporter: Simona Rusu
Operator: Jozsef Feher

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri