Sari la conținut

Filme în aer liber. DigiFilm oferă proiecţii la iarbă verde pentru orădeni

DigiFilm aduce filme bune pe un ecran gigant, iar Primăria pune la dispozitie șantul Cetății din Oradea și mulți baloți de paie. Acesta este parteneriatul prin care orădenilor le sunt oferite seri inedite de vizionare a filmelor, în aer liber. Sâmbătă trecută sute de cinefili au preferat o seară de cinema la iarbă verde, alături de familie ori prieteni. 

Așezați confortabil în scaune sau tolăniți pe iarbă şi pe baloți de paie, sute de orădeni au asistat la proiecțiile de filme aduse de DigiFilm în Oradea.

"Evenimentul se află undeva la mijlocul perioadei și până acum ne-am bucurat de foarte mulți vizitatori undeva la 1600 pe weekend, chiar și 2.400, în funcție de vreme si filme", spune Mihai Jurca, organizator al acţiunii.

Oamenii spun că ideea organizării serilor de cinema în șanțul Cetății din Oradea creează o atmosferă familială. Oricine poate veni pentru a se relaxa și a vedea filme.

"Este o idee foarte faină, un mod de a petrece timpul destul de relaxant."

"Este altceva, este diferit față de cinema, față de televizor."

"E foarte natural e la modă, e natural."

"Ne dorim ca în următorii ani luna august să devină o tradiție pentru film în aer liber. E o lună în care vremea ne permite să facem acest lucru și dorim să continuăm parteneriatul cu DigiFilm și sper ca și anul viitor să avem aceleși weekend-uri cu film", a declarat Mihai Jurca. 

Organizatorii spun că au pregătit atât filme recente, pentru toate vârstele, inclusiv inclusiv desene animate. Filmele sunt proiectate până pe 28 august, începând cu ora 19,30.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves