Sari la conținut

Finanţist din Satu Mare, reţinut de DNA. El ar fi cerut mită obiecte de mobilier

Anchetatorii din cadrul DNA Oradea susţin că faptele de care este acuzat Soos s-au petrecut în perioada noiembrie-decembrie 2013 şi în martie 2014.

"În calitatea sa (...), în urma unei înțelegeri prealabile cu șeful său, inculpatul Ardelean Ioan Mircea, a pretins de la un agent economic, în numele acestuia din urmă, mai multe obiecte de mobilier (canapele fixe și extensibile, pat dormitor, saltele, perne etc.), în vederea mobilării a 4 locuințe ce aparțineau celor doi inculpați sau unor rude ale acestora", au comunicat procurorii.

În valoare de 12.500 de lei, obiectele cerute au fost livrate de la adresele indicate de Istvan Soos, fără să fie achitate de beneficiari. Ca să disimuleze primirea bunurilor, finanţistul i-a cerut reprezentantului firmei să facă o factură către firma unei rude, act care nu a fost înregistrat în contabilitate.

"În schimbul acestui folos patrimonial, inculpatul Soos Istvan i-a dat de înțeles reprezentantului societății comerciale respective, că șeful său, va proteja activitatea firmei, cu ocazia derulării unor controale fiscale desfășurate de către inspectorii fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu-Mare, în perioada noiembrie-decembrie 2013", se arată într-un comunicat al DNA.

Istvan Soos a fost reţinut luni, iar astăzi procurorii vor cere arestarea lui pentru 30 de zile. Ancheta a fost sprijinită de Serviciul Român de Informații - Direcția Județeană Satu-Mare.

Editor web: Adrian Laboş