Sari la conținut

"Flautul fermecat" se joacă la Oradea. Spectacolul va avea loc în cadrul proiectului Operacademy

Cei aproape 20 artişti au ajuns în Oradea la începutul acestei luni. Ca spectacolul să fie cât mai reuşit, tinerii fac repetiţii în fiecare zi în Cetate.

Înfiinţată în 2014, Asociaţia Culturală Operacademy îşi propune să-i ajute pe tinerii artişti să acumuleze experienţă alături de cântăreţi experimentaţi, dirijori, regizori şi pianişti consacraţi. În plus, organizatorii le oferă iubitorilor de operă posibilitatea de a asista la spectacole de calitate.

"Proiectul nostru vine nu numai să întregească această cerere, ci vine cu un proiect unic în România, aflat deja la a doua ediţie, dedicat tinerilor interpreţi de pretutindeni", a precizat tenorul Stelian Gheorghe, preşedintele Asociaţiei Culturale Operacademy.

De regia spectacolului se va ocupa Carmelo Agnello, profesor universitar la Conservatorul Claude Debussy din Paris: "Îmi place filozofia acestui proiect, pentru că le dă posibilitatea tinerilor cântăreţi să apară pe scenă. Este o activitate care de multe ori lipseşte când vine vorba de formarea lor în academia de muzică sau conservator."

Artiştii vor urca pe scena Filarmonicii din Oradea marţea viitoare, pentru spectacolul liric "Amici in canto". Piesa "Flautul fermecat" a lui Mozart va fi pusă în scenă o săptămână mai târziu, pe 23, respectiv 25 octombrie, la Teatrul "Regina Maria".

"Ne-am dat seama că publicul orădean este mare amator de operă şi am dorit să sprijinim acest proiect, având în vedere că implică şi tineri muzicieni", spune Mădălina Bejuşca, asistent manager în cadrul Teatrului "Regina Maria".

Anul trecut, Operacademy a adus la Oradea opera "Nunta lui Figaro". Proiectul cultural este finanțat de Ministerul Culturii și de Consiliul Județean Bihor, cu sprijinul Primăriei Oradea.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa