Flori și paleți colorați în parcul celor 27 de mii de lalele

Data actualizării: Data publicării:
RAW_PARCUL_LIBERTATII_170418_2

Explozie de culoare și frumusețe într-o zonă din centrul municipiului Oradea. Este vorba despre Parcul Libertății, devenit cunoscut pentru miile de lalele plantate de un localnic care deține o florărie în zonă. Frumusețea locului este completată acum de un spaţiu de relaxare făcut din paleţi coloraţi şi decoraţi cu verdeaţă.

În aceste zile, Parcul Libertăţii a prins din nou viaţă, după ce lalelele au început să se deschidă rând pe rând. Însă florile au fost afectate de temperaturile scăzute din martie, așa că nu sunt la fel de multe ca altădată. Marius Sabău, cel care le-a redat orădenilor această oază de relaxare în mijlocul orașului, spune că în maximum două săptămâni vor fi sădite alte plante care vor înflori pe perioada verii.

"Așteptăm să se termine perioada de înflorire și ne apucăm de treabă."

În plus, în parc au fost aduși și paleţii folosiți în Piața Unirii, pe perioada Târgului de Paşte. A fost amenajat astfel un nou spaţiu unde orădenii se pot relaxa.

"I-am rugat pe organizatorii târgului respectiv să mă lase să îi aduc aici pe timp de vară", spune Marius Sabău.

De la începutul lunii viitoare, tot aici va fi adusă și pianina, ce va fi montată în foișorul de lemn din apropierea florăriei. Până atunci însă, cei care trec prin zonă pot să se bucure de muzica difuzată în surdină.

"Mie mi se pare superb și cred că rivalizează cu o grădină botanică. Ar merita investiții sau sprijin din partea primăriei mult mai mult. Dacă toate spațiile verzi ar fi așa, atunci cred că ar fi superb."

"E așa, recreativ, deci toată lumea se oprește cu plăcere aici."

"Le place oamenilor foarte mult și se așează pe bănci, ascultă muzicăm, mai ales noaptea", spune Marius Sabău.

Anul trecut, fotografiile cu parcul Libertății au fost intens distribuite pe rețelele de socializare după ce aproape 27 de mii de lalele din zonă au înflorit în aceeași perioadă.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri